Jdi na obsah Jdi na menu

Co týden dal, ohlédnutí za 7. kolem

CO TÝDEN DAL ... aneb syrový, neobjektivní Majkův náhled "rudýma očima" na odehrané ligové kolo.

tit_co-tyden-dal.jpg

První blok sezony za náma. To byl kalup!!! Clarup!!! Važme si toho, co nám Sparta servíruje. Tolik let jsme na to čekali. A myslím, že se to v nejbližších letech nebude dát opakovat. Přímý postup do dalších ročníků Ligy mistrů udělá z dalších let selanku, kterou si taaak moc zasloužíme. Takže, co se nám to vlastně událo?


CO BYLO …

Hradec Králové – Sparta: první pokocovinovej zápas? Ani náhodou, dvě změny a žádný pochyby. Na začátku první gólák, před půlí druhej. Šulo, Rrahmani. Tohle bude fungovat. Věřím, že asistence na druhou branku pomůže i Krasniqimu. Hradec neodehrál špatný zápas, relativně dlouho nám stačil a kdyby Spáčil nebo Juliš po chybě Qazima snížili skore, mohli být ve hře o bod až do konce. I my měli šance na rozhodnutí, jenže věděli jste, že Daněk je sudokopytník? Kryštofe, normálně to tam pošlu na Kuchtu a jdu se radovat... Škoda neuznané branky Solbakkena, ten kluk by to potřeboval jak sůl. Ale třeba mu pomůže i neuznaná branka, některé týmy na tom stavěj. Jednotlivce řešit moc nebudu. Jen musím říct, že jsem byl nadšenej z výkonu Kaana Kairinena. Ten frajer snad nezkazil míč. Poznamenat taky musím, že mne docela překvapila naše občasná bohorovnost. Pokusy o jesle, odfláklá rozehrávka, nedůrazy... Bylo toho na můj vkus docela dost. A myslím, že na Larsův taky. Já mám rád, když při fotbale vidím pokus o fotbal. Jen by vám to, hoši, mělo trošku víc vycházet a když to párkrát nevyjde, šel bych do jistoty, než to bude třeba o tři. Rozhodně si tím ale nenechám pokazit radost z výhry. Ta je důležitá a cenná. V Hradci od otevření nové arény vyhrála akorát Slávie v závěru loňské sezony. Výhra tam rozhodně není samozřejmostí a ty body se budou hodit.

Karviná – Baník: Karviná měla Chachary na lopatě… Ale do pece je nedostala. Byl to pěknej zápas, ovlivněnej červenou kartou.. Už jsem viděl hodně nudnějších zápasů, takže 0:0 odpouštím… Dobrá výplň tejdne, jen houšť.

České Budějovice – Bohemians: necelej poločas jsem viděl… A stálo to za prd. Docela mne udivuje šílená koncovka Vaška Drchala… Veselý už se asi viděl na repre, protože to mělo podobné parametry jako naše účast na EURU. Budějovice se snažily, jejich taktika kryj se za negrem (dokonce dvěma, na hrotu), potěšila jistě nejednoho fanouška Městečka South Park… Škoda jen, že ty týmy zabily fotbal, parchanti…

Slovácko – Jablonec: kterej vůl tu čekal góly? Zápas jsem neviděl a nic mne nedonutilo si pustit aspoň sestřih. Oba týmy jsou na tom bodově slušně, víc mne baví Jablonec. Na druhou stranu, tým se staví od obrany a těžko Westovi vyčítat, že takhle na Slovácku začal. Dám mu ještě chvilku…

Karviná – Dukla: za mne zklamání. Pár šancí bylo na obou stranách, ale zakončení nic moc. Největší tutovku asi zazdil Mešanović. Karviná šla za gólem důrazněji, nakonec ale musí být ráda, že v poslední minutě nastavení Dukla nevyužila brejk.

Olomouc – Baník: já vůl dal přednost Karviný. Čekal jsem na jejich silnej nástup a když jsem v 90.´pochopil, že nepřijde, pustil jsem si závěr v Olomouci… 2:2 pěkný, ještě nějaký neproměněný šance, tyče, dobrá atmosféra… Asi dobrej produkt.

Slavia – Pardubice: Pardubice měly pár záchvěvů… A vlastně to na své možnosti neodehrály vůbec blbě. O třech bodech pro domácí nebylo pochyb, branka byla jen otázkou času. Škoda, že přišla zrovna v závěru poločasu. Slávie prostě jen splnila povinnost.

Teplice – Mladá Boleslav: tady to vypadá, že v Boleslavi mají rádi Švédy, vypijou jim Holoubky. Nebylo to dvakrát zasloužený, ale vydřený. Pociťuju trošku zadostiučinění, že když Holoubkovi měsíc píšu nestav Suchýho, Matějovskýho a Pulkraba, novej trenér to prokoukne za tejden. Asi ví, co dělá. Tady teda měli kliku, bylo vidět, že mají těžké nohy a Teplice určitě byly lepší.. Ale co nedají…Oni budou v klidu, nesmí začít zmatkovat. Na Bölkeborg jsem hrozně zvědavej v okamžiku, kdy jim začnou anglický týdny. Bude jich jen šest, nemuselo by je to tolik poznamenat.

Liberec – Plzeň: tohle bylo pěkný. Liberec je na dobrý cestě, nemá cenu se věšet, že není tolik bodů, kolik by mohlo být. Hrozně se divím fanouškům Slovanu, že tuhle cestu neoceňujou. Pohled na poloprázdný stadion by mne, bejt Kaniou, dost bolel. Mají zajímavé hráče, sehrávají se, získávají zkušenosti. Oddělí zrno od plev, prodaj Tuptu, přivedou někoho, kdo trefí bránu a bude to dobrý. Směr je správnej, vydržet a postupně zlepšovat. Plzeň měla po Skotsku taky docela těžký nohy, přesto si nějaké šance vytvořila a domácí podržel Hugo Jan a kalibrovaná čára za miliony. Přitom to vypadá jak moje vrcholné dílo v malování. Představily se i obě nové posily, Princ a Markovič. Pěkně Šádek, o Hranáčovi za chvíli nikdo nebude vědět a oba frajeři naší ligu dost oživěj. Nakonec je vtipný, že když už všem došlo, že je Vydra dřevák, pošle tam takovou žíni... Pěknej gól. Koubek ale není blbej a určitě ví, že v těch nejtěžších zápasech mu tam bude k ničemu jako doteď.


CO NÁS ČEKÁ? 

Reprenuda, tím fakt nehodlám ztrácet čas. A tak si dám týden volno a podíváme se rovnou na program dalšího ligového kola

Sparta – Karviná: půlka týmu se nám vrátí z repre a v hlavách už bude blížící se Liga mistrů… Karviná má dobrý hráče na brejky, ale taky Vechetu, takže bude hrát v deseti. Viděl bych to tak na 7-8 členů ideální sestavy v základu, samozřejmě dle času a stavu, v jakým se nám vrátěj z repre. Zápasy po reprenudě nebývají pěkný, jenže ta naše kvalita je na Karvinou tak moc, že pokud k tomu přistoupíme poctivě, nemůžem mít problém. A nebudem ho mít. Vyhrajem oba poločasy, dáme minimálně 4 góláky a vystrašíme Redbulláky.

Mladá Boleslav – Liberec: tohle by mohl být taky dobrý zápas. Od Martina Švédíka nečekám žádnou betonárku, v jejich lize se hraje otevřenej, intenzivní fotbal... Mohlo by mu to tady sednout, kádr nemá úplně blbej a poháry ještě daleko. Liberec si musí budovat značku, taky čekám víc akcí dopředu než betonárku. Budou góláky!!!

Plzeň – Teplice: Viktorka nemůže mít problém. Leda, že by ho měla. Teplice udělaly jedinou možnou věc a podržely trenéra Frťalu. Jeho tým to dokáže každému znepříjemnit, ale trápí se v koncovce. Navíc obrana dělá příšerný chyby. Viktoria je určitě potrestá, nemůže si dovolit začít ztrácet ještě předtím, než jim začnou anglické týdny. Tady se nebude mít na co šetřit, pošle plnou palbu a vyhraje.

Baník – Slavia: v tý Slávii jsou fakt divní pavouci. Před odvetou s Lille se holedbaj gólama, který neplatily. Před sezonou představujou posily, který nepřišly a zápas v Ostravě bude jeden z těch, který zařídí, že budou dál mluvit o titulu, který nevyhrajou. Domácí neprohrajou. Bude to dobrej špíl ve vysoké intenzitě. Chachaři by jim měli podstatnou část zápasu stačit, budou po reprepauze odpočatější. Jsem zvědavej, kolik slávistů, co muselo z rodinných či dokonce zdravotních důvodů odmítnout nominace, bude najednou zázračně připravenejch do zápasu nastoupit. Jsou průhlední, chorý až to bolí… Jinak si dávám přihlášku do jejich skautskýho oddělení, měl bych tu pro ně ještě pár tipů... Ngadeu, Jurásek, Sheriff, Oussu a další Hromada hoven.

Pardubice – Olomouc: chca nechca musím přiznat, že Saňákova družina začíná vypadat ligově. Hodně jim pomohl Simon a vypadá to, že si ten tým po mnoha změnách sedá. Jsem zvědav, jak si s tím poradí olomoučtí dravci. Ti už jsou usednutí, sbírají zkušenosti a vedou si dobře. Oba týmy půjdou ještě nahoru, nemusel by to být blbej fotbal. Věřím Olomouci, duo Kliment+Zorvan mi určitě opět nějaký body do Fantasy přihraje.

Dukla – Slovácko: brrr, to si určitě nepustím. Napadá mne k tomu jen to, že mne k tomu nic nenapadá. Respekt.

Jablonec – České Budějovice: Míra už je zase odsouzenej, čert aby se v tom vyznal. Budějovice porazej, i kdyby jim přes pauzu skončila v klepetech půlka kádru. Počítám tak dva fíky ze standardek. Jsem zvědavej na Feryho v roli asistenta Franze. Mám toho kluka fakt rád, ale nějakej důvod proč deset let trénoval akorát tak na vesnicích a nikdo z jeho kámošů si ho nevzal pod svá křídla, to mít určitě bude… Navíc, tahle štace, tam fakt nemůžeš nic ztratit. Akorát tak licenci…

Bohemians – Hradec Králové: těžká písemka na konec. Bohemka určitě nenaplňuje možnosti. Hradec je silnější v zápasech, kdy je spíš outsiderem. Tady asi bod nikoho neurazí. Ale brzkej gól by to mohl odšpuntovat. Stejně vidím remizu a moc od toho nečekám.

No a to je asi všechno… V týdnu začíná fotbal rukama, takže o zábavu nouze nebude. Jupí!!!

(majk) 


- Neořezaný článek autora, kde naleznete i náhled na odehrané Evropské poháry naleznete >> zde.
- ARCHIV všech článků CO TÝDEN DAL z letošní sezóny najdete >> zde.