Jdi na obsah Jdi na menu

1. Liga bláznů, ohlédnutí za uplynou sezónou F:L

Sazka Fantasy po šesti letech fungování skončila a nový provozovatel fantasy, portál sport.cz/fantasy, překvapivě neměl ve své nabídce duely týmů. Iniciativou a svépomocí našeho pracovního týmu Ligy bláznů se v duelech však pokračovalo i letos a hrálo se tak již o osmý titul mistra ligy v týmové soutěži Ligy bláznů. Soutěž nezačala dle představ, neb po přechodu ze Sazky na Sport.cz chyběl na startu tradiční prvoligový tým FCMA, který zmizel ze seznamu aktivních účastníku Ligy bláznů. Jelikož již byly duelově rozepsané a připravené zápasy pro 2. ligy, tak se chybějící tým v 1. lize nenahrazoval a nejvyšší soutěž v sezóně 2023/2024  měla jen 29. účastníků. 

1cervenatabsduely.jpg

Před ligové prognózy předurčovaly k zisku titulu dle průměrů z předešlé sezóny pět týmů, které měly průměry přes 55 bodů/kolo. Byly to týmy FCVP, SKSBENE, KubajsACS, FMCITY. Mezi těmito kandidáty nemohl chybět loňský mistr tým HCMotorCB. S velkou zvědavostí se očekávalo, jak si povede FCKralupy13, který se po roční pauze vrátil do nejvyšší soutěže. S napětím se očekávalo, jak se povede ambiciózním nováčkům, kteří duely a zápasy v 1. lize budou hrát poprvé.

Veškeré průměrové prognózy se však ukázaly jako liché, neb v nejvyšší soutěži se projevila nečekaná novinka fantasy sportu.cz. Zúčastněné týmy se rozdělili na bohaté s rozpočtem 100 mega a na chudé, s rozpočtem 90 mega. Ještě před začátkem soutěže tak bylo rozhodnuto, kdo bude patřit k lídrům a kdo bude bojovat o záchranu… Vše navíc zamotala zvolená taktika, neb se nehrálo jen se základní jedenáctkou na hřišti, ale i čtveřicí náhradníků na lavičce. 



Po podzimu měli nejlepší vyhlídky FMCITY a SKSBENE, kteří měli jednobodový náskok před FC Zorzz. S dvoubodovou ztrátou za FC Zorzz, byla druhá vlna dalších šesti kandidátů na titul a redakční webový tým tipoval na mistra především ACSPraha17 viz. >> „Podzimní umístění a jarní předstartovní prewiew“.

První dva jmenovaní lídři jarní finiš nezvládli a letošní závěr sezóny byl výrazně dramatičtější než ten loňský, kdy mistr byl jasný už dvě kola před koncem soutěže. Letos mělo šanci na titul před posledním kolem ještě pět týmů, což ukazuje na nevídanou kvalitu a vyrovnanost. 

Předloni druhý, loni šestnáctý a letos první. Úspěšným jarním tažením završil šestileté účinkování v nejvyšší soutěži prvním mistrovským titulem FC Zorzz. Na druhém místě skončil Sifo, který své první účinkování v nejúspěšnější soutěži oslavil stříbrnou pozicí. S třetím místem se musel spokojit předloňský mistr Spermosonik. 

Spokojeni určitě byli i loňští nováčci Nerry, FCKralupy13, Radil mi Brückner (dříve Pajinho) a Hirsch, kteří zůstávají prvoligoví i pro příští ročník. To neplatí pro tým Wojtylla, který se po roce vrací do druhé ligy. Nejvyšší soutěž opouští též týmy StanleySK, RowdiesACS, Vohajs a překvapivě i loňský mistr HCMotorCB.

V konečné tabulce najdete též průměry týmů/kolo a odečítané body za nadlimitní nákupy hráčů.

kon_tab_1lb.jpg

Výsledky všech duelů z 1. Ligy bláznů v sezóně 2023/2024 najdete v našich google tabulkách >> ZDE

Přehled dosavadních vítězů a mistrů Ligy bláznů najdete v upgrade menu >> SÍŇ SLÁVY.


PS: Na oficiálních stránkách sport.cz/fantasy je oznámení, že fantasy 2024/25 a její soutěže budou otevřeny 26. června.

(aktualizováno 26.6.  v 11.oo hod) Bohužel dnes zjišťujeme, že všechny ligy musíme nově opětovně založit a její účastníci se budou muset znovu do jednotlivých soutěží hlásit. První info k přihlášení >> ZDE. Vyčkejte do 29.6. přineseme info s přihlášením a číslem skupiny pro týmy které zůstávají v 1. Lize bláznů, včetně infa s přihlášením pro sestupující týmy do 2A (HCMotorCB a RowdiesACS) a týmy sestupující do 2B Ligy bláznů (Vohajs, Wojtylla a StanleySK).  


(aktualizováno 27.6.  v 11.oo hod) Na stránkách sport.cz/fantasy byla založena soutěžní skupina 1. Liga bláznů.

fb3_prib_1liga2024_25.jpg

Právo účasti a přihlášení mají pouze týmy z loňské sezony a postupující z 2. Ligy bláznů, týmy Bossicek, Slezi, Ahoj, Prochy, Atmen, Maverick65. Číslo skupiny na herním portálu fantasy sport.cz je 413, odkaz pro vstup do skupiny a přihlášení >> ZDE

 

(Pirates)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář