Jdi na obsah Jdi na menu

3. Liga bláznů, ohlédnutí za minulou sezónou.

Třetí ligy jsou vždy velkou neznámou. Propadnou sem týmy z druhé ligy a ve skupinách zůstávají týmy, kterým se postup do vyšší soutěže nepodařil. Letos navíc po letním ukončení dlouhodobého provozovatele Sazka Fantasy se nepřihlásilo do „nové fantasy“ na sport.cz minimálně 30% tradičních a stálých účastníků. Třetí liga se tak doplnila všemi týmy z loňské Divize a doplňovala se i letošními nováčky ze sport.cz/fantasy. 
1zelena800_duely.jpg

 


- Třetí liga se obsadila sice na 100% a rozehrály se čtyři skupiny po 30 účastnících. Bohužel se projevila prognóza a „stará bolest“ předešlých ročníků v přístupu a "neaktivitě" přihlášených nováčků. Proto týmy, které v letošní sezóně dělali „mrtvé brouky“ a posledních deset kol neměli jedinou změnu v sestavě, posíláme pro příští ročník do Divize. Týmy, které v jarní části na to kašlali úplně, měli v sestavách i čtyři hráče z jednoho klubu F:L a nesáhly k změnám v sestavě ani jednou, přeřazujeme až do Okresního přeboru.

- Šanci hrát třetí ligu 2024/25 za vyřazené týmy dostanou i nepostupující aktivní koučové a týmy z Divize, které fantasy opravdu baví. Na všechny se ale nedostane, kritériem pro doplnění soutěží 3. ligy byl žebříček ze všech získaných bodů, bez započítání odpočtu (více o obsazení 3. Ligy, níže v článku). 

- Každopádně třetí liga přinesla letos zajímavou podívanou. Některé ambiciózní týmy zářily jako opravdové hvězdy a celkem 12 nejlepších postoupilo do druhé ligy. Z každé skupiny postupovali tři nejlepší, některým postup utekl mezi prsty a věříme, že o postup budou bojovat ve své skupině i v příštím ročníku třetí ligy. 


3. LIGA BLÁZNŮ skupina A:

- Měla po podzimu šest velkých lídrů, které dělilo mezi sebou pouhý bodík a týmy byly seřezeny v tomto pořadí: Johnie85, Pirates ACS, LukyBat, Fredykrueger, Kohouti, Kilda23. Jarní tažení za postupem ale mohlo vyjít pouze třem nejlepším. 

- Návrat Fredykruegera po roční pauze do druhé ligy se nakonec nekonal, nakonec poprvé do druhé nejvyšší soutěže postupují jen nováčci. Po čtyřech sezónách v LB postupuje z prvého místa Kilda23 s náskokem tří bodů před druhým.  Jako druhý postupuje LukyBat, který se paradoxně loni až na poslední chvíli zachránil v třetí lize. Vysněný postup z třetí pozice si vybojoval též lídr podzimu Johnie85.

kontab_3lba.jpg

Výsledky všech duelů skupiny 3A v sezóně 2023/2024 najdete v našich google tabulkách >> ZDE.
Jak bylo zmiňováno výše, počet stávajících účastníků v této skupině pro novou sezónu 2024/2025 prořídne. Díky špatné herní morálce jsou z 3A vyřazeny týmy viz tabulka, je zde uvedeno kolo, kdy byla naposledy provedena změna v sestavě.
 
3a.jpeg
Pokud se týmy vyznačené v tabulce výše přihlásí do Okresního přeboru, mohou tak již v průběhu podzimu napravit svůj ležérní přístup a bojovat o postup do Divize pro jaro 2025. 

3. LIGA BLÁZNŮ skupina B:

- Po podzimu dělil favorizované týmy Starikkk, Veruuu7v3 a Siskin jeden bodík v tabulce a před dalšími v pořadí měli tříbodový až šestibodový polštář náskoku. Tabulka byla našlapaná a kandidátů s reálnou vyhlídkou na postup bylo celkem jedenáct.
 
- Především jarní vzájemné duely rozhodly, že do druhé ligy poprvé nakouknou Siskin a Starikkk. Po roční anabázi v třetí lize se zpět do druhé vrací Ondras, neb postup v posledním kole utekl Veruuu7. Ten/ta vytouženou cestu za rodinným týmem JANKY73 do druhé ligy bude muset zkusit znovu.
 
kontab_3lbb.jpg
 
Výsledky všech duelů skupiny 3B v sezóně 2023/2024 najdete v našich google tabulkách >> ZDE.
Jak bylo zmiňováno výše, počet stávajících účastníků v této skupině pro novou sezónu 2024/2025 prořídne. Díky špatné herní morálce jsou z 3B vyřazeny týmy viz tabulka, je zde uvedeno kolo, kdy byla naposledy provedena změna v sestavě.
 
3b.jpeg
Pokud se vyřazené týmy přihlásí do Okresního přeboru, mohou tak již v průběhu podzimu napravit svůj ležérní přístup a bojovat o postup do Divize pro jaro 2025. 

3. LIGA BLÁZNŮ skupina C:

- Jedním z nových týmů a nováčků letošní sezóny LB, který na sebe v průběhu podzimu upozorňoval, je tým Bambuča. Suverénně válcoval „céčkovou“ skupinu a po podzimu vedl tabulku s náskokem pěti bodů. Až za ním byly protřelí účastníci, týmy Ztratacasu, Nemefi a další z nováčků Dayvyd. Céčková skupina měla nejvyšší herní průměr z třetích lig a tabulka od druhého místa byla velmi vyrovnaná, šanci na další dvě postupová místa mělo celkem deset týmů. 

- Jarní vývoj přinesl nečekaný vývoj a změny v pořadí. První postupové místo po dvou sezónách odehraných v třetí lize vybojoval ambiciózní Nemefi. Šanci za pačesy chytil Sicax. Po podzimu byl až osmý, ale na jaře zúročil dvouleté působení v LB a bylo z toho postupové místo. Třetím šťastným postupujícím z této skupiny se stal Dayvyd, měl stejně bodů jako Jultým ale v jeho prospěch hovořilo celoroční skóre.

kontab_3lbc.jpg

Výsledky všech duelů skupiny 3C v sezóně 2023/2024 najdete v našich google tabulkách >> ZDE.
Jak bylo zmiňováno výše, počet stávajících účastníků v této skupině pro novou sezónu 2024/2025 prořídne. Díky špatné herní morálce jsou z 3C vyřazeny týmy viz tabulka, je zde uvedeno kolo, kdy byla naposledy provedena změna v sestavě.
 
3c.jpeg
Pokud se vyřazené týmy přihlásí do Okresního přeboru, mohou tak již v průběhu podzimu napravit svůj ležérní přístup a bojovat o postup do Divize pro jaro 2025.  

3. LIGA BLÁZNŮ skupina D:

- Jako nůž máslem projel podzimní sezónu SKHCMATY a jasně vyslal signál, že se chce vrátit do druhé ligy. Vedl s náskokem pěti bodů před Anette Acs, týmem který je propojen rodinným poutem s prvoligovým KubajsACS. Svou prvoligovou slávu ze sezóny 2016/2017 se třetím místem snažil připomenout Martinsimek1.

- Jarní postupová realita byla trochu odlišná. Každý rok postup, touto vizitkou se může pochlubit a zrekapitulovat postupový úspěch tým Zdenda. Avizovaný návrat do druhé ligy se povedl z druhého místa týmu SKHCMATY. První rok v třetí lize si náležitě užil FC Oskar 1905, který postoupil z déčkové skupiny ze třetí pozice. 

kontab_3lbd.jpg
 
Výsledky všech duelů skupiny 3D v sezóně 2023/2024 najdete v našich google tabulkách >> ZDE.
Jak bylo zmiňováno výše, počet stávajících účastníků v této skupině pro novou sezónu 2024/2025 prořídne. Díky špatné herní morálce jsou z 3D vyřazeny týmy viz tabulka, je zde uvedeno kolo, kdy byla naposledy provedena změna v sestavě.
 
3d.jpeg
Pokud se vyřazené týmy přihlásí do Okresního přeboru, mohou tak již v průběhu podzimu napravit svůj ležérní přístup a bojovat o postup do Divize pro jaro 2025. 
 

Z konečných tabulek nyní víme, jak vše dopadlo. Jaké byly jarní vyhlídky na postup a koho tipoval náš redakční tým si můžete připomenout v Podzimních tabulkách s umístěním a jarním předstartovním preview“.


 

Na oficiálních stránkách sport.cz/fantasy jsou nově otevřené fantasy skupiny pro 3. Ligy bláznů pro sezónu 2024/25. Všechny ligové skupiny, kde se budou hrát naše tradiční DUELY TÝMŮ, se musely znovu zakládat a účastníci se tam musí znovu přihlásit angry. Je to vopruz, při prvním přihlášení si musíte znovu vybrat tým komu fandíte a znovu zadat název vašeho týmu, ponechte si prosím STEJNÉ NÁZVY jako loni !!!

1_fantasy3liga_2024_25.jpg

Níže v tabulce přinášíme seznam s novým obsazením podzimních skupin 3. Ligy bláznů 2024/2025, odkazy na vstupy do jednotlivých skupin jsou pod tabulkou. 
 
3-liga-2obsazeni.jpg
 
ODKAZY PRO VSTUP do soutěží: 
(pro přihlášení stačí zainteresovaným týmům dle tabulek výše kliknout na příslušný modrý odkaz) 

>> 3.A Liga bláznů

>> 3.B Liga bláznů

>> 3.C Liga bláznů

>> 3.D Liga bláznů

>> Okresní přebor 

PS: toto obsazení není konečné, za odstupující a vyřazené hráče doplňujeme aktivní hráče z divizí. Pokud s herní skupinou Ligy bláznů nejste v kontaktu přes facebook, napište emailem název vašeho týmu na fantasyliga@volny.cz (pokud jste tak již neučinili), značně nám to ulehčí práci s přípravou nového ročníku. 


GRATULUJEME postupujícím do vyšších soutěží

>> Do 2. Ligy bláznů A postupují a přesouvají se týmy: Zdenda, FC Oskar 1905, Johnie85, Kilda23, SKHC MATY, LukyBat, odkaz pro vstup zde.

>> Do 2. Ligy bláznů B postupují a přesouvají se týmy: Dayvyd, Nemefi, Ondras, Sicax, Siskin, starikkk, odkaz pro vstup zde.

 

 
Děkujeme předem za spolupráci, Pirates a OCHD