Jdi na obsah Jdi na menu

Divize a Okresní přebor Ligy bláznů, ohlédnutí za minulou sezónou

DIVIZE a OKRESNÍ PŘEBOR Ligy bláznů byl složen jen z nováčků nové fantasy na Sport.cz. Nejnižší soutěže jsou často nejen líhní talentů, jsou označovány jako „ROZJEZDY PRO HVĚZY“. Letos v Lize bláznů to platilo mnohonásobně, bodový celoroční žebříček je toho důkazem. Divize a Okresní přebor přinesl opravdu nové velké hvězdy.

Celkem 11 velmi úspěšných týmů bylo umístěno v TOP 30 z celkového počtu 320 účastníků loňské sezóny Ligy bláznů (žebříček >> zde) a vybojovalo si účast v SUPERLIZE 2024/25. Jsou to týmy FC Jablunkov, Hellfire Club, Sešívaní, Dynamo Sterbudweis, FC Papadzordzo, Kluci z cukrárny, Lamsova jedenáctka, Malenovice, OG team, SKS sever a The Champions. První tři jmenovaní si vybojovali postup a posun na Divokou kartu z nejnižších soutěží během jedné sezóny až do 2. Ligy bláznů.

1modra800_duely.jpg


Během podzimu se skupina DIVIZE naplnila na plný maximální počet 100 účastníků a celý podzim fungovala jen jako žebříček. Díky výrazné bodové aktivitě a kvalitě přihlášených, byla již v průběhu podzimu vypsána soutěž o 60 postupových míst, do připravovaných jarních divizních skupin A, B, C, D.

Došlo k rovnoměrnému rozdělení 60-ti nejvíce úspěšných týmů do jednotlivých skupin a zde si tak již od 20. kola mohli na jaře vyzkoušet oblíbené "duely" týmů, tak jako se hrají ve vyšších soutěžích Ligy bláznů. Do jarních šestnácti členných divizních skupin se dostali i někteří nejlepší hráči z Okresního přeboru, kterým se věnovala stejná podzimní pozornost jako těm divizním. Shrnutí celého podzimu najdete zpětně v příspěvku >> Divize a Okresní přebor po 19. kole.

V divizních skupinách A,B,C,D hrál každý s každým a ve všech se hrálo o 3 postupová místa do 3. Ligy bláznů. Ostatní hráči za 60. místem, co tak úspěšní nebyli, zůstali v základní celkové skupině Divize a bojovali o co největší zisk fantasy bodů v celoročním žebříčku s možným výhledem postupu do Divize 2024/2025. 


Konečná tabulka DIVIZE skupina A

divizea_konpodtab.jpg


Konečná tabulka DIVIZE skupina B

divizeb_konpodtab.jpg


Konečná tabulka DIVIZE skupina C

divizec_konpodtab.jpg


Konečná tabulka DIVIZE skupina D

divized_konpodtab.jpg


Na oficiálních stránkách sport.cz/fantasy jsou již kompletně zadané a otevřené všechny fantasy skupiny Ligy bláznů pro sezónu 2024/25. Ligové skupiny se musely znovu zakládat a jednotliví účastníci se tam pro sezónu 2024/2025 musí znovu přihlásit. Je to celkem "vopruz", ale co se dá dělat. Při prvním přihlášení pro novou sezónu si musíte znovu vybrat tým komu fandíte a znovu zadat název vašeho týmu (ponechte si prosím STEJNÉ NÁZVY jako loni !!!). Teprve po oživení vašeho týmu se můžete přidat do určené herní skupiny.

HERNÍ ZÁPAL SE VYPLATIL VŠEM AKTIVNÍM ... V divizních skupinách se bojovalo nakonec nejen o vypsaná tři postupová místa z každé skupiny. Právo hrát třetí ligu 2024/2025 dostali i všichni AKTIVNÍ, kteří v loňské sezóně vybojovali přes 1750 bodů. 

Drtivá většina účastníků DIVIZE nahradí volná místa v 3. Lize bláznů za vyřazené neaktivní týmy. Kompletní seznam a přesun divizních týmů, kdo kam do jaké soutěže se má pro novou sezónu 2024/2025 přihlásit, naleznete v naší google tabulce na tomto >> odkazu, nebo v tabulce níže (týmy jsou seřazeny abecedně). Odkazy a vstupy do soutěží jsou níže pod tabulkou.

presuny-z-divize.jpg

Divizní týmy, které se na jaře neobtěžovali změnou sestavy a nejsou v tabulce uvedeny, mají šanci se polepšit a zahrát si fantasy znovu, pouze ale v Okresním přeboru. Zde se budou sbírat podzimní body a 58 nejlepších pak doplní jarní divizní skupiny C a D. Kompletní celoroční žebříček Divize a Okresního přeboru 2023/2024 >> ZDE.


ODKAZY PRO VSTUP zainteresovaných týmů do soutěží dle zveřejněné tabulky: 
(pro přihlášení stačí zainteresovaným týmům dle tabulek výše kliknout na příslušný modrý odkaz) 

PS: obsazení 3. ligy a divizí není konečné, za odstupující a vyřazené hráče doplňujeme aktivní hráče z divizí. Pokud s herní skupinou Ligy bláznů nejste v kontaktu přes facebook, napište emailem název vašeho týmu na fantasyliga@volny.cz (pokud jste tak již neučinili), značně nám to ulehčí práci s přípravou nového ročníku. 


GRATULUJEME postupujícím do vyšších soutěží a děkujeme za spolupráci při obsazování soutěží

(Pirates a OCHD)