Jdi na obsah Jdi na menu

Evropské poháry Ligy bláznů 2021/22

Druhý ročník Evropských poháru v Lize bláznů (EPLB), hraje se Champions League, Evropská liga, Konferenční liga.
 
ep1-v-lb.jpg

Letošní ročník EPLB je připraven oproti loňským 80 týmům již pro 96 týmů a věrně kopíruje soutěže EUFA. Účast v Lize mistrů si zajistilo prvních 32 týmů, dle postavení jejich koučů v Žebříčku Ligy bláznů po 20. kole sezony 2021/22. Další týmy umístěné na 33. až 64. místě si zajistili účast v Evropské lize a týmy umístěné na 65. až 96. místě si mohli zahrát Konferenční ligu.

Pozornost byla samozřejmě upřena na loňské vítěze ELPB, týmy Los Plembos (LM), Kohinho10 (EL) ale i na finálové týmy Rakitič (LM) a Frydek (EL), jak si povedou letos?


Z loňských lídrů hrál LIGU MISTRŮ Frýdek, po základní skupině se umístil druhý v sk.B a postoupil do dalších zápasů play-off LM. Kohinho10 hrál také LM, ale měl pech na skupinu. Bodů měl stejně bodů jako vítěz skupiny A, ale skončil až třetí a propadl tak do pavouka ply-off Evropské ligy.

2_kontzc2_lm.jpg


Až do EVROPSKÉ LIGY byl dle umístění v žebříčku zařazen loňský finalista Rakitič. Umístil se v skupině G druhý a postupoval do vyřazovacího pavouka play-off EL. Do skupin EP se probojoval i loňský šampion LM, tým Los Plembos. V skupině A zcela propadl, umístil až čtvrtý a nepostoupil ze skupiny.

2_kontzc2_el.jpg


KONFERENČNÍ LIGA je nově přidanou soutěží v EPLB.

2_kontzc2_kl.jpg


EPLB a ZÁPASY PLAY - OFF

1_kontp_lm.jpg

Do play-off LM se probojobala řada týmů z 1. ligy, jsou zde i týmy z nižších soutěží LB. Sledovaný loňský finalista, tým Frýdek skončil v LM hned v prvním kole na štítu týmu Spermosonik. Až do finále se paradoxně probojovali druholigový Kobližka007 a Hirsch. Celkem přesvědčivě vítězí HIRSCH a jméno kouče Jirky Jelínka se zapisuje se do Síně slávy Ligy bláznů.


1_kontp_el.jpg

Sledovaný Rakitič končí překvapivě již v prvním kole play-off, když nestačí na SK Slovan. Složení finálové dvojice je velmi pestré, do finále se probojoval tým z čtvrté ligy KOHINHO10 a druholigový ONDRAS. Vítězství v EL spadlo bez boje do klína týmu ONDRAS (kouč Jan Sychra), neb Kohinho10 nedokázal v nadstavbě ligy poskládat sestavu.


1_kontp_kl.jpg

Podobně jako v pohárech UEFA, je Konferenční liga až třetí pohárovou soutěží. Svou kvalitu zde uplatnil a předvedl zkušený prvoligový harcovník, tým ALIENS koučovaný Markem Veselým. Poraženým ve finále se stal třetiligový PepAcs koučovaný Tomášem Landrgottem.

PS: Tabulky EPLB v plném rozlišení naleznete v archivu ligových tabulek a žebříčků sezóny 2021/22 >> ZDE


ARCHIV EVROPSKÝCH POHÁRŮ najdete v hlavním menu ARCHIV SOUTĚŽÍ nebo na modrých odkazech níže

1. ročník EPLB, sezóna 2020/2021

2. ročník EPLB, sezóna 2021/2022

3. ročník EPLB, sezóna 2022/2023

4. ročník EPLB, sezóna 2023/2024

( pirates )

(Zorrz)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář