Jdi na obsah Jdi na menu

2. Liga bláznů, ohlédnutí za minulou sezónou.

Každoroční obměna účastníků formou sestupů a postupů přináší nemalé zkvalitnění jednotlivých soutěží. Druhá liga je toho zářným příkladem nejen v průměrech skupiny, ale i přístupem a aktivitou zainteresovaných koučů a jejich týmů. 

V druhé nejvyšší soutěži Ligy bláznů se česká fantasy hrála jako v předešlých 7 sezónách formou duelů a zápasů s třemi body za vítězství. Soutěže se nepodařilo obsadit na 100% z důvodu ukončení soutěží na Sazka Fantasy a přechodu na sport.cz/fantasy se všemi dříve zainteresovanými týmy a tak se hrálo ve dvou skupinách jen po 28 účastnících. Z mapy tradičních týmů, které hráli na Sazce pět a více sezón mizí KacenaLK37acs, Laci33, Pivarnik a Rozi. Týmů, kterých na sport.cz schází, bylo ale mnohem více, zůstalo zde cca 75% účastníků. 

1zluta-2lb_web2023_24.jpg

Do druhé ligy sestoupily z nejvyšší soutěže týmy Hevy, Kachna79, SKSlovan, Honey, zbytek účastníků se doplňoval týmy z třetí ligy. Také v druhé nejvyšší soutěži se dost projevila novinka nového provozovatele fantasy s rozdílným rozpočtem 100 a 90 mega. Zde se navíc dost projevila změna a úprava pravidel nové fantasy. Chuť skládat, pozměňovat sestavy a aktivně hrát fantasy dle nových pravidel ztratil nejeden kouč, který patřil v loňské sezóně k lídrům fantasy. Zářným příkladem je umístění týmů Sára1893, Marekbenda15 ale i velmi malá aktivita tradičních účastníků z 2.LB u týmů Honey, Donmane17. 

Před ligové prognózy předurčovaly k očekávaným lídrům skupin dle průměrů z předešlé sezóny na Sazce, tým FC Frýdek-Místek a druholigové nováčky Djiros89 a Slezi. Již podzimní výsledky a statistiky daly prognózám a předpovědím z části zapravdu. Náš redakční webový tým tipoval na postup týmy Ahoj, Slezi, Bossicek, Maverick65, Prochy, tipovali se i sestupující týmy viz >> „Podzimní umístění a jarní předstartovní prewiew“.


Ve SKUPINĚ 2A tvrdili podzimní „muziku“ druholigový nováčci Slezi, Ahoj a vůbec špatně si nevedl i Tomket21. První dva jmenovaní své ambice přetavili ve vysněný premiérový postup do nejvyšší soutěže, Tomket21 z postupové pozice ale sestřelil Bossicek. Ano, mistr Ligy bláznů ze sezóny 2017/18 se po čtyřech letech strávených v 2. lize vrací do nejvyšší soutěže. 

V této skupině uhájili druholigovou příslušnost jen taktak, týmy KOMETA BRNO, Lineker a Kubikula1983. Sestup do třetí ligy ale neminul týmy Marekbenda15, Rovinky, Denis z bohnic a MattyACS. Níže v konečné tabulce najdete též průměry týmů/kolo a odečítané body za nadlimitní nákupy hráčů.

Výsledky všech duelů skupiny 2A v sezóně 2023/2024 najdete v našich google tabulkách >> ZDE.

kon_tab_2lb_a.jpg


SKUPINA 2B měla po podzimu čtveřici jasných a velkých kandidátů na postup, týmy Prochy, ykk44, Maverick65, Teplicky, s jinými se ani nepočítalo ...

Jaro však nečekaně zamíchalo vývojem soutěže. Prochy a Maverick65 si postup vybojovali, ostatním jmenovaným kandidátům vítr z postupových plachet sebral nečekaně Atmen. Ten byl po podzimu až na 9. místě s osmibodovou ztrátou za postupovou čárou … Druholigovou příslušnost nečekaně na poslední chvíli uhájil Kazin11. Měl stejně bodů jako Sára1893, ta měla ale mnohem horší skóre, není tak co řešit. Do třetí ligy sestupují ještě Mama 11, Donmane17 a Honey, který ještě loni hrál nejvyšší soutěž. Níže v konečné tabulce najdete též průměry týmů/kolo a odečítané body za nadlimitní nákupy hráčů.

Výsledky všech duelů skupiny 2B v sezóně 2023/2024 najdete v našich google tabulkách >> ZDE.

kon_tab_2lb_b.jpg


V druhé lize působí týmy a jejich koučové ozdobené titulem „mistr Ligy bláznů“. Přehled dosavadních vítězů a mistrů Ligy bláznů najdete v upgrade menu >> SÍŇ SLÁVY


Na oficiálních stránkách sport.cz/fantasy jsou nově otevřené fantasy skupiny pro 2. Ligy bláznů pro sezónu 2024/25. Všechny ligové skupiny, kde se budou hrát naše tradiční DUELY TÝMŮ, se musely znovu zakládat a účastníci se tam musí znovu přihlásit angry. Je to vopruz, při prvním přihlášení si musíte znovu vybrat tým komu fandíte a znovu zadat název vašeho týmu, ponechte si prosím STEJNÉ NÁZVY jako loni !!!

1c_fan2liga2024_25.jpg

- Skupina 2.A Liga bláznů má na herním portálu fantasy sport.cz číslo 425. Dle konečných tabulek výše se sem přihlašují jen účastníci z loňské 2A, kteří nepostupují nebo nesestupují. Skupinu 2A doplní sestupující týmy z 1. ligy týmy RowdiesACS, HCMotorCB a na Divokou kartu tým Hellfire Club z Divize A (dle letošního žebříčku koučů LB bez odpočtů). Doplnění postupujících týmů z třetí ligy upřesníme v rekapitulaci z 3. Ligy bláznů. Odkaz pro vstup do skupiny 2A a přihlášení >> ZDE

- Skupina 2.B Liga bláznů má na herním portálu fantasy sport.cz číslo 428. Dle konečných tabulek výše se sem přihlašují jen účastníci z loňské 2B, kteří nepostupují nebo nesestupují. Skupinu 2B doplní sestupující týmy z 1. ligy týmy Vohajs, Wojtylla a StanleySK a na Divokou kartu tým FC Jablunkov z Divize C a Sešívaní z OP (dle letošního žebříčku koučů LB bez odpočtů). Kazín 11 sestoupil dobrolně do 3. ligy a HAMMER soutěž odhlásil. Doplnění postupujících týmů z třetí ligy upřesníme v rekapitulaci z 3. Ligy bláznů. Odkaz pro vstup do skupiny 2B a přihlášení >> ZDE


PS: pokud s herní skupinou Ligy bláznů nejste v kontaktu přes facebook, napište emailem název vašeho týmu na fantasyliga@volny.cz (pokud jste tak již neučinili), značně by nám to ulehči práci s obsazením skupin. Odkaz pro postupující týmy a vstup do 1. Ligy bláznů >> ZDE

- Děkujeme předem za spolupráci, Pirates a OCHD