Jdi na obsah Jdi na menu

Liga bláznů po 1. kole FPL

V Lize bláznů začal nový ročník anglické fantasy, je to již celkově sedmá sezóna. Prvních pět ročníků se hrálo na Sazka Fantasy, šestý se hrál poprvé na fantasy.premierleague.com (přehled, konečné tabulky a reporty z odehraných ročníků najdete v závěru článku).

pl_2024_titweb.jpg  

Na základě umístění a výsledků z loňské sezóny hned od prvního kola startují duelové "Head-to-Head" soutěže. Struktura a systém s postupy a sestupy je stejný jako loni, tj:

- 1.LB PREMIER LEAGUE (soutěž pro 30 účastníků, po sezóně týmy umístěné dále od 25. místa sestupují do 2. ligy)
- 2.LB CHAMPIONSCHIP A (soutěž pro 30 účastníků, po sezóně 3 nejlepší týmy postupují do 1. ligy)
- 2.LB CHAMPIONSCHIP B (soutěž pro 30 účastníků, po sezóně 3 nejlepší týmy postupují do 1. ligy)

Head-to-Head soutěže se s úvodním hvizdem zápasu Manchester Utd vers. Fulham uzavřely. Dle fantasy.premierleague.com je zde pravidlo, že tyto skupiny jsou po vygenerování rozpisu uzamčeny a žádný tým se dodatečně již nemůže připojit. 

Do druhé vedlejší "free" soutěže s názvem LIGA BLÁZNŮ, která se hodnotí jako bodový žebříček koučů, je však pro nové zájemce otevřena. Po celou se může přihlásit kdokoliv, kdykoliv v průběhu sezóny. 


- V 1.LB PREMIER LEAGUE je 23 účastníků z loňska + 6 postupujících týmů z 2. ligy. Jako třicátý tým byl automaticky do soutěže přidán virtuální soupeř AVERAGE za tým Méďa, který se do soutěže nepřihlásil. AVERAGE místo kontumačního vítězství nahrazuje chybějícího soupeře, je přidán z důvodu stálé atraktivity duelů. Jeho výkonnost se řídí průměrem kola. Výsledky duelů 1. kola najdete >> ZDE, rozlosování zápasů pro druhé kolo >> ZDE

 - 2.LB CHAMPIONSCHIP A odstartovala z 18 týmy. Z loňska chybí nejen tři postupující týmy, ale i pět dalších, kteří svou účast vzali. K devíti loňským účastníkům přibylo letos devět nováčků. Výsledky duelů 1. kola najdete >> ZDE, rozlosování zápasů pro druhé kolo >> ZDE

- 2.LB CHAMPIONSCHIP B odstartovala z 16 týmy. Z loňska chybí nejen tři postupující týmy, ale i šest dalších, kteří svou účast vzali. K deseti loňským účastníkům přibyli dva sestupující z 1. ligy a čtyři nováčci. Výsledky duelů 1. kola najdete >> ZDE, rozlosování zápasů pro druhé kolo >> ZDE.

1k_tab_2024.25.jpg

PS: pro opozdilce, nebo pro nové zájemce o duelové zápasy, bude na jaře vytvořena Head-to-Head League LB. Pokud máte zájem, pište již nyní na email >> fantasyliga@volny.cz, na jaře vám zašleme vstupní automatický kód pro vstup.

ŽEBŘÍČEK KOUČŮ

V nezměněném formátu pokračuje herní skupina LIGA BLÁZNŮ o nejlepšího kouče sezóny. V této skupině zůstali automaticky všichni loňští účastníci, kteří aktivovali svůj tým a udělali sestavu. Ten kdo zde není, může se přihlásit po zakliknutí následného odkazu >> automaticky vstoupit

V této herní skupině se na startu prvního kola FPL objevila rovná 80-ka hráčů. Aktuální pořadí všech koučů žebříčku FPL Ligy bláznů naleznete >> ZDE. Průměr v tomto kole činil v Lize bláznů 60 bodů/kouč.


TOP 10 KOUČŮ KOLA, v které se díky shodě na posledních místech objevuje 11 hráčů. 

top-10_1k.jpg


SESTAVA KOLA

- Nejlepší sestavu kola připravil Dominik Novosád s 90 body pro svůj tým TJ Sokol Petrůvka, přitom na lavičce ještě řádná porce bodů zůstala. 

sest-1kolab.jpg

(pirates)


Fantasy PREMIER LEAGUE, archiv všech ročníků:

- 1. ročník 2018/19 >> zde

- 2. ročník 2019/20 >> zde

- 3. ročník 2020/21 >> zde

- 4. ročník 2021/22 >> zde

- 5. ročník 2022/23 >> zde

- 6. ročník 2023/24 >> zde